6.11.2023

Hygienicky čisté a bezpečné prostredie v zdravotníctve, laboratóriách a verejných priestoroch je pre nás podvedome samozrejmosťou.

Aby sme zaistili, že to tak zostane aj v prípade použitia našich bielych líšt a parapetných kanálov, podrobili sme ich skúške pôsobenia mikroorganizmov na plasty. Skúšalo sa v Štátnom zdravotnom ústave podľa normy ČSN EN ISO 846:2019 a výsledkom bolo, že biele lišty a parapetné kanály vyrobené u nás v KOPOSe nie sú živným prostredím pre tieto baktérie: ESCHERICHIA COLI (hnačkové ochorenia), STAPHYLOCOCCUS AUREUS (zlatý stafylokok), KLEBSIEL/A PNEUMONIAE (zápal pľúc a iné infekcie), PSEUDOMONAS AERUGINOSA (zápal močových ciest, stredného ucha), ENTEROCOCCUS FAECALIS (infekcia močových ciest, dutiny brušnej), BACILLUS SUBTILIS (bacil senný), SALMONELLA ENTERICA (salmonela), LEGIONELLA PNEUMOPHILA (legionela), CANDIDA ALBICANS (kvasinková infekcia).

V KOPOSe  venujeme kvalite veľkú pozornosť a neustále sa ju snažíme vylepšovať, preto za nezmenenú cenu získavate ďalšiu pridanú hodnotu našich výrobkov.